Seznanite se z našimi pogoji poslovanja.   

Izjava o varstvu osebnih podatkov
Izjava o varstvu osebnih podatkov velja za spletno stran www.saval.si (v nadaljevanu naša spletna stran). Če naša spletna ponudba vsebuje povezave na strani drugih ponudnikov ali spletnih ponudnikov vsebine, so le-ti v besedilu tako tudi označeni.
Osebne podatki v podjetju SAVAL Aleš Avsenek d.o.o. (v nadaljevanju naše podjetje), zbiramo in uporabljajo izključno v soglasju z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki kot so (ime, naslov, e-naslov, številka mobilnega telefona), shranimo le za potrebe kontaktiranja in so vezani na spletni obrazec za povpraševanje, ki ga izpolnite. Vaše podatke ne posredujemo tretjim osebam. 

Zbiranje in hranjenje podatkov
Za obisk naše spletne strani praviloma ne potrebujemo vaših osebnih podatkov, le v primeru, ko nam po elektronski pošti pošljete povpraševanje. Z obiskom naše spletne strani zabeležimo le informacije o imenu vašega spletnem ponudniku in o spletnih straneh, s katerih dostopate k nam. Pri tem kot uporabnik spleta ostanete popolnoma anonimni, saj vaših osebnih podatkov dejansko ne dobimo, informacije pa vrednotimo le za statistične namene (npr. število obiskov spletne strani).

Kaj so piškotki (ang. Cookies)? 
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identiteto posameznika. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji sprejme ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja naša spletna stran


           
Google Analytics
Google analytics piškotke uporabljamo izključno za namen izboljšanja uporabniške izkušnje oz. izboljšavo spletnega mesta. Pri tem kot uporabnik spleta ostanete popolnoma anonimni, saj vaših osebnih podatkov dejansko ne dobimo, informacije pa vrednotimo le za statistične namene (število obiskov spletne strani).

Posamezniki, ki ne želijo, da jim Google analytics sledi, lahko namestijo v svoj brskalnik naslednji dodatek.   

Virtuemart piškotki
Virtuemart piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše predstavitve izdelkov na spletni strani. Pri tem uporabniki spleta ostanete popolnoma anonimni, saj vaših osebnih podatkov dejansko ne dobimo.  

YouTube piškotki
Na naši spletni strani so vdelani video posnetki iz spletne strani YouTube. YouTube uporablja piškotke, zaradi statističnih podatkov (koliko ljudi si je video ogledalo). Če si ogledate video, lahko namestite YouTube piškotke na vaš računalnik. 

Sejni piškotek
Sejni piškotek je nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani. 

Piškotki Google maps
Piškotki se uporabljajo za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih.

Sami lahko dovolite ali zavrnete delovanje piškotkov, vendar vam v primeru preprečitve piškotkov, morda ne nekatere storitve ne bodo pravilno delovale. 

Vse piškotke urejajo tretje osebe in kot alternativno lahko uporabite orodja tretjih oseb za preprečitev teh piškotkov. Piškotke pa lahko v vašem brskalniku izklopite tudi sami. Spodaj so povezave do navodil za posamezne brskalnike 
MOZILLA FIREFOX
INTERNET EXPLORER
CHROME
SAFARI 

Piškotki